De afgelopen week heb ik een leuk pakketje van Rockerz Fitness mogen ontvangen (#nospon). In dit pakketje zat een foam roller en een yoga bal. Maar de vraag is wat kun je hiermee?

Een foam roller kun je gebruiken om spierpijn te verminderen of om stijve spieren te voorkomen. Door de roller op de grond te leggen en een rollende beweging te maken geef je jezelf als het ware een massage. De foam roller zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren. Door de zogeheten trigerpoints worden afvalstoffen sneller, maar ook beter afgevoerd.

Hoe gebruik je dan die foam roller? Door de foam roller op de grond te leggen kun je de oefeningen makkelijk uitvoeren. Je legt bijvoorbeeld je been op de roller en maakt gedurende 30 seconden een rollende beweging. Je zult merken dat dit in het begin vaak iets pijnlijker is, start dan met 10 seconde. en bouw jet rustig op. Na het rollen zorg je ervoor dat je 10 seconde lang je spier rekt.

Persoonlijk vind ik de foam roller van Rockerz Fitness perfect. Hij is niet te zacht, maar doet zeker ook geen pijn. Ik merk na een training een groot verschil tussen het wel rollen als coolingdown en het niet rollen.

Ik had niet alleen een foam roller ontvangen, maar ook een yoga bal. Een yoga bal kun je op verschillende manieren inzetten. Denk aan oefeningen voor je buik, benen, billen, rug en armen. Ook tijdens het (thuis)werken kun je de bal gebruiken. Als afwisseling van je normale bureaustoel, hierdoor dwing je je lichaam om een andere houding aan te nemen. Hiermee train jij tijdens je werk coördinatie en stabilisatie van je lichaam.

Al met al ben ik heel blij met deze producten en vind ik het een echte aanrader!

*disclaimer: dit is geen advertentie, ik heb deze producten alleen gekregen van Rockerz Fitness