Wil jij vaker vegetarisch of vegan koken? Ik help jou graag! Vorige week deelde ik een foto van mijn vega(n) pittige kip met satésaus. Ik kreeg veel reactie met de vraag: ‘wil je het recept delen?’. Ik beloofde het vandaag met jullie te delen en zoals beloofd is hier mijn recept! Ik haal mijn inspiratie uit kookboeken, recepten op Instagram of van google. Het recept dat ik vandaag met jullie deel is geïnspireerd uit het boek ‘Gewoon Vegan, snel, simpel, voor elke dag, voor elk gezin’ van Alexandra Penrhyn Lowe.

Het recept is vega(n) pittige kip met satésaus.

De ingrediënten die ik gebruik voor drie personen zijn:

  • Rijst 190 gram
  • Vegetraische slager kipstuckjes 1 bakje
  • Sperziebonen 400 gram
  • Sojasaus 2 eetlepels
  • Sambal 1 eetlepel
  • Chilisaus 1 eetlepel
  • Satésaus naar smaak toevoegen
  • Gebakken uitjes 1 handje
  • Cassave

Het voorbereiden en het koken duurt maar 30 minuten! Een uur voordat ik ga koken bereid ik de sperziebonen al voor. Ik kook de boontjes, als ze beetgaar zijn haal ik ze uit het water. In de tussentijd maak ik de saus klaar. In een kom voeg ik 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sambal, 1 eetlepel chilisaus en een beetje water toe aan een kom. Deze ingrediënten meng ik met de boontjes. Daarna laat ik ze een uur rusten in de koelkast.

Na een uur rusten is het tijd om te gaan koken. Ik begin met het koken van de rijst. Daarna zet ik een pan op het vuur met 1 theelepel olie, hier bak ik de kipstuckjes goudbruin. Daarna voeg ik de boontjes met de saus toe. In een ander pannetje warm ik de satésaus. Nu alles warm is kan er gegeten worden!

Ik begin altijd met een bedje rijst, een paar scheppen boontjes, kipstuckjes en daar bovenop een satésaus met een handje gebakken uitjes. Als laatste voeg ik een handje cassave toe en ben ik klaar om te eten.

Veel succes met het maken van dit recept. Laat mij weten wat jij van dit gerecht vond!